En t-shirt mot perfektionshetsen.

De flesta av oss har någon gång upplevt pressen att leva upp till de ideal som sprids på sociala medier. Modedesignern Ida Klamborn och Aino Jawo och Caroline Hjelt i Icona Pop är inga undantag. För att göra ett statement mot perfektionshetsen och bredda idealen har de tillsammans designat en vit t-shirt – som blir speciell beroende på vad bäraren gör med den. T-shirten säljs i en begränsad upplaga. För varje såld t-shirt går 75 kronor till Friends arbete med att stärka ungdomars självkänsla.

Det unika är det perfekta.

Vi matas överallt av förväntningar över hur vi ska se ut och vara. Mallen som visas upp är ofta långt ifrån verkligheten. ”I sociala medier är det människor med perfekta leenden på perfekta platser… Det sätter en otrolig press på oss”, säger Caroline. ”Man känner att man liksom inte räcker till genom att bara vara en vanlig människa”, fortsätter Aino. Frågan är vem som har rätt att bestämma vad som är perfekt? ”Jag vill utmana av alla förväntningar som finns på hur man ska se ut och vara. Unikt är perfekt”, säger Ida.  

Du är mallen.

Vi är inte alla stöpta samma form utan unika var och en. Lika speciell är t-shirten, eftersom du som bärare har möjlighet att designa de sista detaljerna själv. ”Alla ser så olika ut och det är något jag älskar så mycket. Istället för att personen som bär plagget ska anpassa sig efter plagget, så vill jag att plagget ska anpassa sig efter bäraren”, säger Ida.

Bär t-shirten på ditt sätt.

Tanken att du ska anpassa t-shirten och visa vem du är framgår tydligt av budskapet framtill under halsmudden: “Never alter your authenticity for approval. Alter the norm.” Hur du kan sätta din personliga touch på t-shirten låter vi dig upptäcka när du köpt den. Så forma och bär den på ditt sätt och bidra till att bredda idealen i sociala medier.

Klipp, knyt, trä huvudet genom en ärm, kör instoppat eller låt t-shirten kasa ner… Det är bara fantasin som sätter gränser. 

”Ingen är ju den andra lik. Det är ju så himla kul, färgstarkt och givande när man träffar människor som sticker ut. Som vågar göra det. Och som inspirerar andra att göra det.”

Caroline Hjelt i Icona Pop